Com funciona el sistema d’impressió offset?

El sistema d’impressió offset està format per una sèrie de rodets i cilindres que copien la imatge al paper.

Aquest sistema es denomina offset perquè reprodueix la imatge de forma indirecta: primer, uns rodets mulladors banyen les zones de no imatge (zona hidròfila) del cilindre d’il·lustració amb una solució que repela la tinta. Per això, els següents rodets (els entintadors)  sols apliquen la tinta oliosa a les zones de la imatge amb compost hidròfob i amb la forma del motiu a imprimir (prèviament gravat en el cilindre de la il·lustració).   El rodet de la il·lustració no transfereix a la tinta directament al paper, sinó que entinta el cilindre offset i aquest al paper.

Per cada color, es prepara un conjunt de rodets i cilindres com aquest. El paper passa per cada un d’ells afegint un color rere altre aconseguint  la imatge final. En el següent vídeo es pot veure com funciona:

Els  avantatges del sistema d’impressió són, per exemple, que admet una gran varietat de mides i tips de papers.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *