Type light, una eina gratuïta per crear i editar les teves fonts

Funcional, senzill i lliure: així és Type light, una eina amb la qual podràs donar forma a les teves topografies o incrementar les fonts que ja utilitzes. Està dirigida a tot tipus d’usuaris i a empreses.

Crear noves fonts és cada cop més senzill, i un dels motius és que cada cop les eines no deixen de proliferar a internet. Type light és un d’aquests softwares que permeten crear i editar tipografies de manera senzilla, i la facilitat de les seves funcionalitats que permeten que tot tipus d’usuaris puguin utilitzar-ho. A més a més, pot resultar inclús interessant per als que vulguin incrementar la seva biblioteca de fonts o crear tipografies personalitzades.

Es va llençar el 2006, des de llavors fins ara aquest software ha estat utilitzat i reciclat per adaptar-se a les necessitats del públic. Una de les innovacions que ha estat inclosa en l’última versió, és un auto traçat interactiu, amb el que es pot comprovar en vista prèvia i en temps real la font que s’està creant. Per una altra banda, assistent de glifo compost contribueix a reforçar certs treballs i així proposa caràcters accentuats al tipus de la lletra en qüestió de segons.

A la part esquerra de la interface, per altra banda, l’usuari pot trobar altres utilitats. Diferents tipus de corbes i eines com el llapis o línia. Respecte a l’acabament, les fonts poden guardar-se tant en format ‘.tff’ com .’otf’.

Type light es una aplicació gratuïta, únicament és sol·licita  pagament en cas que s’utilitzi en fins comercials.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *