Els 10 millors bancs d’imatges gratuïts

Les imatges son elements fonamentals en els dissenys, tant com font d’inspiració com components dels mateixos. Trobar la imatge adequada que encaixi amb l’idea del disseny, i que tingui la qualitat y mida necessaris es una àrdua tasca en el dia a dia dels professionals del disseny. No obstant, hi ha bancs d’imatges on trobar fotografies, vectors, il·lustracions, etc.. la qual la seva utilització, en ocasions es inclús gratuïta. Com el temps i els diners son dos factors que solen jugar en contra dels dissenyadors. Aquí us deixem 10 bancs gratuïts d’imatges.

   Pixabay

Es un banc d’imatges on podràs trobar fotografies, il·lustracions, vectors, inclús vídeos de temàtiques molt variades: educatives, musicals, esportives, etc.. Totes les imatges de Pixabay son publicades baix la llicència Creative Commons domini públic CCO. Les imatges poden ser utilitzades, copiades, modificades i distribuïdes inclús per a us comercial, sense sol·licitar premis ni atribuir la seva autoria. No obstant, el contingut mostrat pot estar protegit per marques registrades, publicitat o per el dret a la intimitat, pel que convé assegurar-sen en cada cas.

    Unsplash

Es tracta d’un banc d’imatges compost de fotografies de passatges d’alta resolució, que poden ser utilitzades, copiades, distribuïdes i modificades, sense necessitat de demanar permís ni atribuir autoria. Les imatges que componen la galeria de Unsplash son publicades baix la llicència Creative Commons Zero, i poden ser utilitzades per a qualsevol us, inclús per a temes comercials. Aquest banc d’imatges ofereix la possibilitat de subscriure’s en la seva web y rebre una selecció de 10 imatges noves cada 10 dies.

    Gratisography

Gratisography es el banc d’imatges de bona qualitat i amb una estètica cuidada creada pel dissenyador o fotògraf nord americà Ryan McGuire. Les fotografies de Gratisography son publicades baix la llicència Creative Commons Zero¸ pel que poden ser utilitzades tant per us personal com comercial. No obstant, aquestes imatges no poden utilitzar-se per a fins pornogràfics, penals, difamatòries o intencions degradants. Cada setmana s’afegeixen noves fotografies.

    I’m free

I’m free es un banc d’imatges, on les seves fotografies son col·leccionades per temàtiques: Persones, menjars, begudes, negocis, paisatges.. Aquesta web localitza imatges amb molt bon criteri estètic que es troben a Flickr baix la llicència Creative Commons. Amb aquesta llicència, els autors autoritzen a utilitzar com es vulgui les imatges inclús comercialment sempre i quant es siti la atribució de la autoria.

    Free images

En el banc d’imatges Free images es poden obtenir diferents tipus d’imatges, com fotografies, vectors i il·lustracions. Aquesta plataforma ofereix imatges gratuïtes i sense copyright, i també les considerades imatges Premium (fotos millors a un preu reduït). Les imatges de Free images poden ser utilitzades tant per a us personal com comercial, sense necessitat d’atribuir l’autoria. No obstant si la finalitat de les imatges es editorial si que es obligatori atribuir-la. Existeixen excepcions en el us comercial de les imatges com que el usuari no pugui utilitzar el contingut com a part d’una marca, i sigui comercial, de disseny o de servis.

    Magdeline

Aquest banc d’imatges gratuït, conte imatges publicades baix la llicència Creative Commons Zero que son de domini públic i altres imatges que requereixen la autoria de cada imatge. Una cosa molt curiosa d’aquesta plataforma es que permet filtrar les fotografies pel color que predomina, així com per altres temàtiques, aspectes que faciliten la cerca enormement.

    Foter

Foter es un portal on trobar fotografies amb llicència Creative Commons a Flicker. Per usar aquestes imatges de Foter es necessari mencionar l’autoria mitjançant l’ús d’un codi HTML que ofereix el propòsit site, i les fotografies, això si, no poden ser modificades. Disposa de nombroses categories i tres tamanys predeterminats per a les imatges, entre altres característiques.

    Pexels

Les imatges de Pexels son publicades baix la llicència Creative Commons Zero (AO), pel que no tenen drets d’autor i serveixen tant per a us personal com comercial. Pexels permet modificar, copiar i distribuir les seves imatges sense necessitat de atribuir l’autoria. L’única restricció que es presenta en aquest banc d’imatges es que les persones que apareixen de forma identificable no surtin de forma ofensiva a causa de la modificació d’aquestes imatges. Pexels, com altres plataformes, també compta amb un filtre per colors mitjançant la qual s’obtenen les imatges amb predominança del color escollit.

    Superfamous

Superfamous es un banc d’imatges de paisatges publicades sota la llicència Creative Commons Attribuiton 3.0. Per aquest motiu, les imatges poden utilitzar-se per qualsevol fi i amb qualsevol propòsit, sempre que es siti l’autor al peu de la foto. Les fotografies de llocs es la que protagonitza aquesta plataforma, i es dedica casi exclusivament a aquest tipus de temàtica.

    Stocksnap

Es un banc d’imatges de temàtica variada que pot descarregar-se sense permís de l’autor al ser publicades amb llicència Creative Commons CCO. Les imatges de Stocksnap poden ser copiades, modificades, distribuïdes, tant per usos comercials com personals. Entre altres curiositats, aquesta plataforma permet filtrar per les fotos amb major tendència del moment, així com per la data i altres criteris.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *